Erzurum’da 16 Derslikli okul açıldı


ERZURUM’UN TORTUM İLÇESİNDE, 16 DERSLİKLİ ÇAKMAKÇI GRUP KURUCUSU SAYIN NİYAZİ ÇAKMAKÇI’NIN ADINI TAŞIYAN ORTAOKUL HİZMETE AÇILDI.

Tortum’da İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ait arazide Çakmakçı Grup kurucusu Sn. Niyazi Çakmakçı’nın adını taşıyan 16 derslikli ortaokul Ocak 2017’de imzalanan protokolden yalnızca 11 ay sonra rekor bir sürede tamamlanarak, bölge halkının ve eğitimin hizmetine sunuldu.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Niyazi Çakmakçı ve oğullarının eğitim camiasına bir ilim, irfan yuvası kazandırdığını ifade ederek, “Temelini attığımız bu okul rekor sayılacak bir süre içinde tamamlanarak, hizmete girdi. Bu eğitim yuvasını Milli Eğitim camiasına kazandıran değerli Çakmakçı ailesine şehrim adına en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum. Bugün Erzurum’da ilk defa bir Erzurumlu hayırsever vatandaşımız okul yaptırmış olup, eğitim camiasına; ilim ve irfan yuvasını kazandırmıştır. Erzurumlu hayırsever diğer iş adamlarının da bu okulu örnek almalarını temenni ediyorum. Bir milletin, memleketin; kalkınması ve gelişmesi ancak ve ancak eğitimin kalitesiyle mümkündür.” diye konuştu.

Sn. Niyazi Çakmakçı ise yaptığı konuşmada; “Sevgili öğrenciler eğitim hayatı içinde insan ne olursa olsun ülkesi için yenilikleri öğrenmeye mecburdur. Sözümüzün geçmesi için hayatın içinde olacaksınız. Sizlerden tek isteğimiz derslerinize iyi çalışın vatan ve millet için hayırlı birer fert olun.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Tören sonunda iş adamı Niyazi Çakmakçı ve Vali Azizoğlu, açılış kurdelesini kestikten sonra okulu gezdi.

Açılışını Tortum Kaymakamı Okan Daştan ve ilçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Özen’nin yaptığı hayrat çarşısında giyim, kırtasiye, ayakkabı, okul çantası malzemeleri bulunuyor.

Okul Müdürü İsmail Kelpetin, “İhtiyaçlı öğrencilerin ihtiyaçlarının zaman kaybetmeden anında, yerinde ve deşifre etmeden karşılanması çok önemli. Bu amaçla okulumuz içinde bir sosyal market oluşturmaya karar verdik ve bu fikrimizi aynı zamanda okulumuza da yaptıran hayırsever iş insanımız Niyazi Çakmakçı beyefendiyle paylaştık. Fikrimize sıcak baktı ve bu iş için bize finans sağladı sağolsun. Bizde hayrat çarşımızın adını hayırsever iş adamımız Niyazi Beyin muhterem eşi adına “Sevim Çakmakçı Hayrat Çarşısı” koyduk.

Öğretmenlerimiz tarafından ihtiyaçlı olduğu tespit edilen öğrencimiz yine öğretmenimiz tarafından hayrat çarşımıza götürülerek giyim, ayakkabı, kırtasiye alanlarından neye ihtiyacı varsa buradan ihtiyaçları giderilerek sınıfına gönderiliyor.

Niyazi Çakmakçı kimdir?

1942 yılında Erzurum Tortum ilçesi Çamlıca köyünde dünyaya geldi. İlkokulu Çamlıca köyünde okudu. 1958 yılında muhabere okuluna girdi ve buradan 1960 yılında mezun oldu. 1980 yılına kadar askerlik mesleğini yaparak aynı yıl emekli oldu.

1980 yılında İstanbul’a taşınarak; kuyumculuk, döviz ve kıymetli madenler alanlarında çalışmaya başladı. Bağlı bulunduğu vergi dairelerinde birkaç kez vergi birincisi oldu. “Doğup büyüdüğüm ilçeme okul yaptırmak, benim çocukluk hayalimdir.” diyen Çakmakçı, evli ve iki çocuk babasıdır.

Erzurum’da 16 Derslikli okul açıldı



Sevim Çakmakçı Hayır Çarşısı


İl Milli Eğitim Müdürümüz tarafından da gezilerek beğenilen bu çalışmadan amacımız, ihtiyaçlı öğrencilerimizin ihtiyacının hemen karşılanması ve deşifre edilmemesi asıl amacımız.

Başta Niyazi bey ve eşi Sevim hanım olmak üzere tüm hayırseverlerimize okulumuz ve öğrencilerimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz. Bu çalışmanın sürekliliğini de, dönem içerisinde öğrencilere dağıtılarak eksilen malzemelerin tamamlanmasını, yine hayırsever insanlarımızın destekleri ile tamamlayarak sağlamayı planlıyoruz. Tortumdaki okulumuzun bu güzel çalışması Türkiye’de bu alanda yapılan ilk olma özelliği taşıyor” diye konuştu.

Sevim Çakmakçı Hayır Çarşısı